KCA - Logo en corporate identity

K.C.Antincendi is een van oorsprong Italiaanse onderneming die zich toelegt op industriële brandbeveiliging met behulp van schuim. Het is een specifieke blusmethode die vooral wordt gebruikt bij raffinaderijen en in de chemische industrie. Kortom, situaties waar een groot brandgevaar heerst. K.C.Antincendi is een van de leidende partijen in deze markt en staat kortweg bekend als 'KCA'.

KCA. De cirkel is rond.

Omdat de Italiaanse familienaam en de huisstijl die daarbij gevoerd werd geen recht meer deden aan de internationale positie van de onderneming, werd de vraag neergelegd om een nieuw logo en corporate identity te ontwikkelen. Tijdens identity workshop sessies met directie en marketing werd het DNA van het bedrijf nauwkeurig uiteen gerafeld. Als resultaat ontstond de nieuwe merkpositionering: 'KCA: flexibilty you can depend on'.

Message in a bubble.

Als uitgangspunt voor het logo kozen we voor verschillende cirkels die de structuur van schuim symboliseren. De subtiele gelaagdheid in het beeldmerk staat voor connectie en focus en het kleurgebruik refereert sterk aan brandbeveiliging. Het zeer herkenbare 'foam' beeldmerk staat zijn mannetje ook als 'stand alone' element en zit verankerd in de gehele corporate identity. Van visitekaartje tot nieuwe website.

KCA

K.C.Antincendi is een Italiaans bedrijf dat zich toelegt op industriële brandbeveiliging door middel van schuim. Het is een speciale blusmethode die vooral wordt ingezet bij grote raffinaderijen en in de chemische industrie. Kortom, situaties waar een groot en voortdurend brandgevaar heerst. K.C.Antincendi is een van de leidende partijen in deze markt en staat kortweg bekend als 'KCA'.