Nieuwe corporate identity

Als het om de bescherming tegen brand gaat, is het van oorsprong Amerikaanse bedrijf Viking 'trusted above all'. Dat is de kern van de merkpositionering. Door een fusie met het Duitse Minimax ontstond niet alleen een wereldconcern maar ook de behoefte aan een nieuwe corporate identity. Als kick-off werden tijdens een workshop met de Europese en Amerikaanse directie de bouwstenen verzameld voor de nieuwe visuele identiteit.

Brandbeveiliging 'outside the box'

In de nieuwe identiteit van Viking speelt de term 'outside the box' een centrale rol. Het principe staat voor innovatie, intelligentie en anders denken om zo nieuwe oplossingen voor brandbeveiliging te vinden. Speerpunten in de nieuwe identiteit zijn een serie moderne 'product icons' en secundaire kleuren in het koude spectrum. Deze refereren aan 'cool' blijven, innovatief zijn en vernieuwende ideeën aanbrengen. Daarnaast speelt 'the box' ook letterlijk een centrale en verbindende rol in de gehele corporate identity.

Viking

Viking is onderdeel van de Minimax Viking Group. Deze groep is ontstaan na een fusie tussen Minimax en Viking en bestaat uit meer dan 70 bedrijven die actief zijn in de markt van brandbeveiliging. De groep telt zo'n 7.000 werknemers, heeft een jaaromzet van €1.1 miljard en is daarmee een van de grootste brandbeveiligingsconcerns wereldwijd. Het portfolio van de groep strekt zich uit van electronische branddetectie en brandblustechniek tot water- (sprinklers), gas- en op schuim gebaseerde brandblussystemen.

www.viking-emea.com
www.vikinggroupinc.com