Europa krijgt eigen stemgeluid

Emerson Climate Technologies maakt deel uit van het Emerson Electric concern en de corporate identity sluit dan ook aan bij die van het moederconcern. Niettemin ontstond er een groeiende vraag naar een eigen stemgeluid dat rekening hield met het gehoor van de Europese markt.  Ook wilde men de gebruikte communicatiemiddelen onder de loep te nemen en evalueren waar vernieuwing, verbetering en uitbreiding nodig was.

Workshops als fundament

Middels workshops met medewerkers van sales en marketing werden de strategische kernwaarden van het merk Emerson onder de loep genomen en bepaald welke kernwaarden in Europa succesvol werken. Ook werden de eisen aan informatie en documentatie geïnventariseerd en een optimale structuur hiervoor vastgesteld. Van daaruit werd de 'creative brief' geschreven die als fundament diende voor het concept.

Iedereen doet 'The Wave'

Met het concept werd een stem gegeven aan een modernere, dynamische uitstraling waar tijdens de workshops zo uitdrukkelijk om gevraagd werd. Rode draad in het concept vormt 'the wave': een subtiele golfbeweging die in alle communicatievormen terugkeert. Deze staat voor moderniteit, energie en 'forward thinking'. Het concept werd in 2010 doorgevoerd en is inmiddels ook mondiaal geadopteerd door Emerson corporate communications in de US.

Testimonial Emerson

"Our fruitful cooperation with R&R Communication is ongoing for many years now. Their most recent challenge was to develop a new strategy for our overall European communications. With the key brand values derived from workshops with Emerson sales and marketing as basis, R&R drafted a contemporary, dynamic and foremost highly appealing creative concept. Apart from their creative skills and professionalism, Ralph and René are a true pleasure to work with. Personal commitment at its very best!"
 
Manager Communications
Emerson Climate Technologies Europe

Emerson Climate Technologies

Deze Amerikaanse multinational met 30.000 werknemers legt zich toe op de ontwikkeling van hoogwaardige technologie die zijn toepassing onder meer vindt in airconditioning, industriële luchtkoeling en warmtepompen. Emerson Climate Technologies is wereldmarktleider in klimaatbeheersing.

www.emersonclimate.com
www.emerson.com