Gezonde carrièrekansen

Medtronic in Heerlen en het Bakken Research Center in Maastricht, het internationale onderzoekscentrum van Medtronic, zochten broodnodige versterking van het team. Gedurende meerdere jaren hebben we hier een breed scala aan middelen voor ontwikkeld. Een aansprekend format voor personeelsadvertenties, een internetsite met werkgeversinformatie en vacatures, een beursstand voor carrièrebeurzen en een speciale introductie DVD voor nieuw personeel vormden de pijlers van de aanpak.

Schokkende cijfers hartstilstand

Wie in Nederland door een plotselinge hartstilstand wordt getroffen, heeft een kans van 1 op 10 dat hij het kan navertellen. Schokkende cijfers, die in België zelfs nog lager liggen. Voor Medtronic Physio-Control werkten we een pakkend direct mailing concept waarmee grote bedrijven en instellingen werden aangespoord om tot de aanschaf van een 'LifePak' over te gaan. De LifePak is een 'automatische externe defibrillator' (AED) en dient de gedoseerde elektrische shock toe waarmee de hartfunctie weer wordt hersteld. Er werd een universeel concept ontwikkeld voor de Nederlandse en Belgische markt. Door met pictogrammen 100 personen te visualiseren en vervolgens de hoeveelheid lege kaders te tonen, werd de problematiek op een indringende wijze onder de aandacht gebracht.

Medtronic

Medtronic is wereldwijd marktleider op het gebied van de medische technologie en helpt mensen over de hele wereld hun pijn te verlichten, hun gezondheid te herstellen en hun levensduur te verlengen. De wortels van het bedrijf liggen in de behandeling van hartaandoeningen, maar tegenwoordig ontwikkelt en produceert Medtronic een grote verscheidenheid aan producten en therapieën.

www.medtronic.com