Is Rockfon duurzaam? Natuurlijk!

Recent legde Rockfon de vraag bij ons neer om een campagneconcept te ontwikkelen waarmee de duurzaamheid goed voor het voetlicht zou worden gebracht. Bestaande situatie was dat er veel publicaties bestonden over duurzaamheid. Echter, de samenhang daartussen ontbrak en de informatie werd gefragmenteerd aangeboden.

Een claim, beeldmerk en gelaagdheid

Er werd gekozen voor een eenduidige aanpak die zowel voor de architect / decision maker als de installer en groothandel werkt. We hebben gelaagdheid in de communicatie aangebracht, waarbij onder één paraplu alle Rockfon boodschappen over duurzaamheid werden ondergebracht, gaande van ‘de kern’ van de boodschap tot detailinformatie voor specifieke doelgroepen.

Geloofwaardigheid opbouwen rondom thema duurzaamheid waarbij geldt: De concurrent claimt het. Rockfon doet het. Dus als de vraag luidt: Duurzaam?...is het antwoord...Natuurlijk!

Het beeldmerk ‘Duurzaam? Natuurlijk’ vormt het herkenningspunt en de verbindende factor voor alle communicatie rondom duurzaamheid. Een beeldmerk met ‘likeability’ dat naar alle doelgroepen werkt en gebruikt kan worden in alle toepassingen (beurzen, advertenties, presentaties tot aan het briefpapier of als sticker op de Rockfon doos).

Een andere pijler in de campagne vormen de advertenties. ‘Story telling’ door testimonials van vooraanstaande architecten, ontwerpers etc. die elk een doorslaggevend milieuaspect van Rockfon belichten.

White papers zijn een andere component. Een serie van praktijkpublicaties waar vooraanstaande projecten worden belicht en waarin wordt uitgelegd waarom duurzaamheid bepalend was voor de keuze van Rockfon.

Een nieuwe beursstand waarin het thema ‘Duurzaam? Natuurlijk’ wordt uitgelicht. Support van gadgets en een speciaal voor dit doel gemaakte meertalige brochure. De campagne loopt een aantal maanden succesvol en vormt het speerpunt van de communicatie in 2014.

Testimonial

"Al enkele jaren werken we inmiddels intensief samen met de heren van R&R Communication en telkens weer bewijzen ze waarom. Inventief, creatief en je kunt altijd op ze bouwen. Zo bleek niet alleen de recente duurzaamheidscampagne een schot in de roos, ook de vorige WK actie die we in no-time samen bedachten en in de markt hebben gezet, de vele beursdeelnames, de ideeën voor de Pacific actie etc. Kortom, we kunnen ze van harte aanbevelen...zolang ze maar genoeg tijd over houden voor ons!"

Marketing communicatie coördinator
Rockfon Benelux

Rockfon

Rockfon is marktleider in zacht minerale plafondoplossingen en is onderdeel van Rockwool International – ’s werelds grootste producent van steenwol. Rockfon is al meer dan 35 jaar actief in de Benelux.

Rockfon ontwikkelt innovatieve plafondoplossingen die bijdragen  aan comfortabele woon-, werk- en leefomstandigheden in elk gebouw. Maximaal akoestisch comfort wordt gekoppeld aan moderne ontwerpmogelijkheden, afgestemd op eigentijdse trends en ontwikkelingen.

www.rockfon.com