Betaalbare zorg, dichtbij huis.

De wereld van de zorg blijft volop in beweging. Een nieuw initiatief is de zogenaamde “anderhalvelijnszorg”, een schakel tussen de eerstelijns (huisarts) en tweedelijns (ziekenhuis) zorg. Het idee is ontstaan vanuit de behoefte aan goedkopere en kwalitatief gelijkwaardige zorg. In de anderhalvelijns zorg houdt de medisch specialist of chirurg niet in het ziekenhuis spreekuur, maar in een gezondheidscentrum in de wijk. Dichtbij de patiënt dus en met het voordeel dat het eigen risico van de patiënt niet wordt aangesproken.

Uw specialist in de buurt

Dit project is een samenwerking tussen Maastricht UMC+, Zorgverzekeraar VGZ en ZIO. Aan ons bureau de vraag om aan de communicatie voor deze innovatie vorm en inhoud te geven.

Er werd besloten om voor 'Stadspoli' als merknaam te kiezen. Uit een serie voorstellen werd de pay-off: "Uw specialist in de buurt" als meest aansprekend verkozen. Het Stadspoli logo heeft een typografisch karakter waarbij door een subtiele aanpassing in de letter 'S' het medische aspect wordt belicht. De Stadspoli is inmiddels op twee plaatsen in Maastricht vol in bedrijf en kan rekenen op veel landelijke (media)belangstelling.

Testimonial

“Al meer dan vier jaar werken we samen met  R&R Communication. We zijn erg tevreden over de producten die R&R voor onze organisatie maakt en zeker ook met de service daar omheen. Ralph en René luisteren en interpreteren goed, denken mee en zijn proactief. Vervolgens weten ze onze vraag om te zetten in een creatief product dat aansluit bij onze wensen en identiteit.”

Communicatieadviseur
ZIO, Zorg in Ontwikkeling

Stadspoli

De Stadspoli is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Maastricht UMC+, Zorgverzekeraar VGZ en ZIO. Het maakt deel uit van het streven naar 'anderhalvelijnszorg'. Hierbij houdt de medisch specialist spreekuur in de wijk in plaats van het ziekenhuis.

Deelnemende partijen:
Maastricht UMC+
Zorgverzekeraar VGZ
ZIO Zorg in Ontwikkeling

Stadspoli in de media:
TV uitzending Stadspoli in RTL4 Journaal
TV reportage Stadspoli in Een Vandaag (NPO1)